Kompetanseløp

Utdanningsløp, master-og PhD utdanning

Stadig mer komplekse problemstillinger og pasientbehov har aktualisert master -og PhD-kompetanse ved Avdeling for transplantasjon. De siste 10 år har avdelingen derfor tilbudt utdanning for sykepleiere som ønsker en mer akademisk rettet videreutdanning. Denne kompetansen har vist seg å være viktig ved vår avdeling. Særlig har vi sett at det blir bedre kvalitet på pasienttilbudet når pasientforløpene baseres på ny, tilgjengelig kunnskap. 

I tillegg vektlegges evnen til kritisk refleksjon, og å utvikle og implementere forskningsresultater i klinisk praksis. Avdelingen har gjennom mange år hatt tett samarbeid med universitet og høgskole og allerede i 2014 ble det etablert kombinerte stillinger mellom klinikk og akademia for å sikre rekruttering, gode utdanningsløp og tett oppfølging av kandidater i utdanning ved Avdeling for transplantasjon.


Masterutdanning

De finnes mange ulike masterløp, men de fleste av våre mastergradsstudenter er påmeldt masterprogram på UiO eller på VID. Masterprogrammet ved UiO er tverrfaglig, teoridrevet og integrerer et bredt spekter av forskningsmetoder. Programmets ambisjon er å levere fremtidsrettet og samfunnsrelevant helseforskning og utdanning av høy kvalitet. 

Masterutdanningen i klinisk sykepleie ved VID gir studentene muligheter for å tilegne seg avansert kunnskap og vurderingskompetanse til å utøve faget med bakgrunn i bred innsikt i en av seks sykepleiefaglige studieretninger. Her inngår nefrologisk sykepleie som en av retningene. Studiet fremmer klinisk sykepleie, fagetisk kritisk refleksjon og bidra til verdibevisst tjenesteutvikling. 

Master i klinisk sykepleie ved NTNU Avd Gjøvik bygger på videreutdanning og er erfaringsbasert. Programmet er blant annet aktuelt for sykepleiere med spesialutdanning ved vår avdeling. Fokus ligger i spesialisthelsetjenesten og studentene får anledning til å fordype seg i relevante fagområder innen sitt fagområde.

Masterutdanningene går over 2 år (fulltid)eller 3-4 år (deltid). De fleste av våre masterstudenter velger deltidsløp for å kunne kombinere masterutdanningen med fulltidsstilling. Det skrives kontrakt mellom nærmeste leder og kandidat før oppstart, blant annet om økonomiske vilkår, permisjon og bindingstid. Det er et krav fra avdelingen at tema for masteroppgaven skal være knyttet til pasientbehandling og drøftet med leder. Mer informasjon om innhold og oppbygging av de to masterutdanningene i lenkene under:

https://www.med.uio.no/helsam/om/organisasjon/avdelinger/helsevit

https://www.vid.no/studier/master-i-klinisk-sykepleie/ 

https://www.ntnu.no/studier/mklisp


Doktorgradsutdanning-PhD

En PhD-utdanning er en forskerutdanning med mulighet til å arbeide med forskning ved Avdeling for transplantasjon, gjerne i en kombinert stilling som kliniker og forsker. Alternativt kan du bli ansatt i en stilling i avdelingen der det stilles store krav til kunnskap og kompetanse, men som ikke er en forskerstilling. 

Våre doktorgradskandidater rekrutteres fra avdelingen og er eksternt finansierte i 3-eller 6-årige løp. Kandidatene er vanligvis tilknyttet Avdeling for tverrfaglig helsevitenskap ved Universitetet i Oslo.  Kandidatene veiledes av forskere ved Avdeling for transplantasjon. Våre PhD-kandidater inngår ofte i større finansierte prosjekter som del av prioriterte forskningsfelt i vårt miljø. Aktuelle forskningsfelt er pasientundervisning, helsekompetanse og livskvalitet hos pasienter som gjennomgår transplantasjon. Alternativt kan PhD-kandidatene selv initiere problemstilling og utvikle eget prosjekt som det så søkes midler for ved hjelp av veileder. PhD-kandidatene inngår i etablerte forskningsgrupper i vårt kliniske miljø og ved universitetet. Mer om forskerutdanningen ved UiO finner du her:

https://www.med.uio.no/forskning/phd/


Har du spørsmål om master – eller PhD-utdanning???  Har du lyst til å studere videre? 

Ta kontakt med din leder for mer informasjon.

 
Page visits: 1027