Marit Helen Andersen

Marit H. Andersen er seniorforsker ved Klinikk for kirurgi-, inflammasjonsmedisin og transplantasjon, Oslo universitetssykehus og professor II ved Avdeling for tverrfaglig helsevitenskap ved Universitetet i Oslo. Hun har lang erfaring med klinisk forskning innenfor feltet transplantasjon, og har bygget opp og ledet spesielt forskning og fagutvikling i sykepleiergruppen, hvor mange har tatt mastergrad og PhD under hennes ledelse.

Marit sin forskning, over mer enn 20 år, har i stor grad fokusert på pasientrapporterte data (PROM) og hun leder i dag Forskningsgruppe for pasientrapporterte resultater og helseøkonomi ved OUS. Hun er også samarbeidspartner i PROMiNET, som er en PROM-forskningsinfrastruktur i Helse Sør Øst. 

Marit har over mange år arbeidet spesielt med pasientundervisning og kommunikasjon knyttet til transplantasjonsfeltet, og har i de siste årene fokusert denne forskningen inn mot helsekompetanse og kunnskapstranslasjon.

Tommy Aronsen

Tommy var ferdig utdannet lege i 2003 og har siden 2012 vært spesialist i indremedisin og nyresykdommer. Han jobber til daglig ved nyreseksjonen på Drammen Sykehus og har mange års erfaring med nyresyke og -transplanterte.

Høsten 2023 startet Tommy sitt doktorgradsarbeid. Det er en randomisert studie som evaluerer effekten av et 12 ukers hjemmetrenings-program hos pasienter som har et redusert funksjonsnivå når de møter til nyretransplantasjon. Studien kalles HOMETRAIN.  

Kari Gire Dahl

Kari har jobbet som sykepleier ved transplantasjonskirurgisk sengepost ved Rikshospitalet siden 2008, og har vært fagutviklingssykepleier ved avdelingen i flere år. I dag jobber hun 50% som sykepleier og 50% som post-doc. Kari har en master i sykepleievitenskap (2015) og en PhD (2020) fra Universitet i Oslo, og har tidligere studert psykologi.

Metodisk har Kari erfaring med kvantitative metoder knyttet til PROM og ulike kvalitative metoder (individuelle intervju, fokusgruppeintervju og deltakende observasjon). Gjennom PhD og post-doc har Kari jobbet mest med helsekompetanse hos nyretransplanterte. I post-doc prosjektet skal hun utvikle en intervensjon for å øke helsekompetanse hos nyretransplanterte med innvandrerbakgrunn og helsekompetansesensitivitet hos sykepleiere. 

Ivar Ytreland Larsen

Jeg er 37 år, kommer fra Stavanger og bor på Majorstuen med min kone og våre to jenter på 1og 3 år. Jeg ble nyretransplantert i november 2013 og fikk nyre fra min far. Det har gått veldig fint. Etter transplantasjonen har jeg vært med i styret til LNT Oslo & Akershus, vært likeperson på dialysen på Ullevål og sittet styret for Transplantertes Idrettsforening. Jeg deltok også i World Transplant Games i Argentina i 2015. Jeg er nå med på LMS sitt kurs etter transplantasjon for å fortelle min historie samt å snakke om mestring i hverdagen. Dette kurset holdes 4 - 6 ganger i året og har de siste gangene vært hold digitalt. 

Kjersti Lønning

Kjersti har jobbet som sykepleier ved KIT og ATX siden 1988 og har et stort nettverk i det norske nyremiljøet. Hun tok sin master i verdibasert ledelse ved Diakonhjemmet Høgskole i 2008 og videre fullførte hun sin doktorgrad ved UiO i 2018. Hun har jobbet som koordinerende sykepleier for levende giver og nyretransplantasjon siden 2010. Kjersti er også en av medarbeiderne i det nasjonale kvalitetsregisteret «Norsk Nyreregister».

Käthe Meyer

Käthe har jobbet som sykepleier ved KIT og avdeling for transplantasjonsmedisin siden 1985. Hun har intensivsykepleier som videreutdannelse, tok master ved sykepleievitenskap på UiO i 2009 og videre fullførte hun sin doktorgrad ved UiO i 2017. Hun har jobbet som transplantasjonskoordinator på OUS, Rikshospitalet siden 1997.

Jon Anker Lisberg Sarpebakken

Jon Anker Lisberg Sarpebakken er ansatt som redaktør og kommunikasjonsansvarlig i Landsforeningen for Nyrepasienter og Transplanterte. Der jobber han fortrinnsvis med medlemsblad, nettside, sosiale medier og podkast. Han er opptatt av hva som skjer på forskningsfronten og bruker foreningens kanaler til forskningsformidling. Sarpebakken har en mastergrad i medievitenskap fra Universitetet i Oslo.

Tone Vidnes

Tone har lang fartstid ved transplantasjonskirurgisk sengepost, avdeling for transplantasjonsmedisin, Rikshospitalet. Hun kom fra Karolinska sjukehuset i Stockholm i 2003 og viste tidlig interesse for fagutvikling og forskning.

Forskningskarrieren startet med oppfølging av personer med cancer colon som fikk tilbud om levertransplantasjon. Det resulterte i en mastergrad med metoden dybdeintervju. 

Siden 2012 har Tone vært fagutviklingssykepleier og høsten 2019 startet hun på sitt doktorgradsarbeid.  Der gjør hun en randomisert studie og skal undersøke om personer som er nyretransplantert og får tilbud om en samtaleintervensjon basert på motiverende intervju i tillegg til standard opplæring utvikler sin helsekompetanse.

Astrid Klopstad Wahl

Astrid er professor ved Avdeling for tverrfaglig helsevitenskap ved Universitetet i Oslo og forsker ved Avdeling for transplantasjon ved Oslo universitetssykehus (20%). Hun har mer enn 20 års erfaring med forskning innen pasientrapporterte data (PROM) og veiledning av PhD- og mastergradsstudenter.

Astrid sin forskning er relatert til ulike kroniske sykdomsgrupper (nyresykdom, psoriasis, KOLS, diabetes, hjertesvikt, cystisk fibrose, og kreft). De siste fem år har hun arbeidet for etablering av helsekompetanseforskning i Norge, blant annet gjennom oversetting og validering av internasjonale verktøy og instrumenter til norsk, i tett samarbeid med professor Richard Osborne i Australia.